Hampefrø

Hampefrø

Hampefrø kommer fram hamp planten Cannabis Sativa. Frø fra hamp planter har været dyrket, høstet og indtaget af mennesker i årtusinder.

Hamp planten altid har været nem at dyrke, og hampefrø har altid spillet en stor rolle som ernæringsmiddel for mennesker og fodder til opdrettede dyr.
Vi er så småt igen begyndt at genopdage de mange fantastiske sundhedsfordele ved hampefrø.

Da hamp planten tilmed er en miljøvenlig landbrugsvare, er hampefrø et grønt og sundt ernæringstilskud som du nemt kan tilføje til din kost.

Hampefrø er teknisk set klassificeret som en nød – og har mange af de samme ernæringsrige vitaminer og mineraler. De har en mild, nødet smag, og kan kværnes, grindes eller bruges som topping på dit måltid, ligesom pinjekerner eller lign.

Hvad er hampefrø godt for?

Hampefrø er enormt sunde da de indeholder store mængder protein, fiber og sunde fedtsyre.

Hampefrø har et meget højt inhold (ca. 30%) af linoleic syre og alpha-linolenic syre – nok bedre kendt som omega-3 og omega-6 syre. Disse fedt stoffer beskytter cellerne mod en række nedbrydene stoffer og bidrager til en sund hjertefunktion og mentalt helbred.

Regelmæssig indtag af omega-3 syre har vist at bidrage til:

⦁ Bedre kredsløb og hjertefunktion

⦁ Mindre gigt og ledsmerter

⦁ Bedre fordøjelse

⦁ Sundere hud

⦁ Bedre kognitiv funktion

⦁ Et længere og sundere liv

Hampefrø er en superfood

Sammenlignet med andre såkaldte superfoods som hørfro, chiafrø, solsikkekerner osv., er hampefrø er endu bedre ernæringskilde af både protein, fiber og sunde fedstoffer.

Hamp protein & hamp pulver

Hampefrø indeholder ca. 30% protein – som gør frøene til nogle af de mest proteinrige frø der findes. Sammenlignet indeholder f.eks chiafrø og hørfro kun ca. 16-17% protein.

Målt efter vægt, indeholder hampefrø ligeså meget protein som kalvekøb eller lammekøb – med ca. 10 gram protein pr. 30 gram frø.

Hampefrø olie

Hampefrø olie kan også bruges til madlavning – og med stor fordel til dem der vil nyde hampefrøets ernæringsrige indhold.

Hampefrø olie har det dog med at blive sur rimeligt hurtigt – typisk har en frisk olie ca. 12-14 dage før den skal skiftes ud. Derfor er det bedst at købe små mængder, og skifte dem ud ofte.

Indeholder hampefrø THC?

Nej – hampefrø indeholder ikke THC, og du bliver ikke påvirket eller beruset af at indtage hampefrø, hamepfrø olie eller hampefrø pulver.

Tværtimod, er hampefrø særdeles sundt for dit fysiske helbred.

Hvor kan jeg købe hampefrø?

Der findes masser af online shops og butikker hvor du kan købe hamepfrø, men vi vil altid anbefale at vælge økologisk. Økologiske hampefrø og økologisk hampefrøolie er fri for pesticider og er dyrket i naturrigtige omgivelser, som sikrer et rent og sundt slutprodukt.